facebook pixel

Sekarang baru: Perbincangan pengarang setelah membuat pesanan. Matlamat: kualiti sempurna! Perkhidmatan ini berlaku dari tahap kualiti sederhana.

X
   

Kenyataan Privasi

Skop: Deklarasi perlindungan data ini menjelaskan jenis, ruang lingkup dan tujuan pengumpulan dan penggunaan data peribadi oleh penyedia yang bertanggungjawab Marcel Richard, c / o AuthorsServices.de, Birkenallee 24, 36037 Fulda, di laman web ini (selanjutnya disebut "tawaran") pada.

Larang Facebook Pixel menjejaki saya

Larang Google Analytics menjejaki saya

Asas undang-undang perlindungan data boleh didapati dalam Akta Perlindungan Data Persekutuan (BDSG) dan Akta Telemedia (TMG).

Akses fail log data / pelayan: Penyedia (atau penyedia ruang webnya) mengumpulkan data mengenai setiap akses ke tawaran (apa yang disebut fail log pelayan). Data akses merangkumi:

Nama laman web yang diakses, file, tarikh dan waktu akses, jumlah data yang dipindahkan, pemberitahuan mengenai akses yang berjaya, jenis dan versi penyemak imbas, sistem operasi pengguna, URL perujuk (halaman yang sebelumnya dikunjungi), alamat IP dan penyedia yang meminta.

Penyedia menggunakan data log hanya untuk penilaian statistik untuk tujuan operasi, keselamatan dan pengoptimuman penawaran. Walau bagaimanapun, penyedia berhak untuk memeriksa data log secara retrospektif jika, berdasarkan bukti konkrit, ada kecurigaan penggunaan sah.

Pengendalian data peribadi: Data peribadi adalah maklumat yang dapat digunakan untuk mengenal pasti seseorang, iaitu maklumat yang dapat dikesan kembali kepada seseorang. Ini termasuk nama, alamat e-mel atau nombor telefon. Tetapi juga data mengenai pilihan, hobi, keahlian atau laman web mana yang dilihat oleh seseorang dikira sebagai data peribadi.

Data peribadi hanya dikumpulkan, digunakan dan disampaikan oleh penyedia jika ini dibenarkan secara sah atau jika pengguna mengizinkan pengumpulan data.

Hubungi: Semasa menghubungi pembekal (misalnya melalui borang kenalan atau e-mel), maklumat pengguna disimpan untuk tujuan memproses permintaan dan sekiranya timbul pertanyaan lanjutan.

Komen dan sumbangan: Sekiranya pengguna meninggalkan komen di blog atau catatan lain, alamat IP mereka akan disimpan. Ini dilakukan untuk keselamatan penyedia sekiranya seseorang menulis kandungan haram dalam komen dan sumbangan (penghinaan, propaganda politik yang dilarang, dll.). Dalam kes ini, penyedia boleh didakwa atas komen atau sumbangan dan oleh itu berminat dengan identiti pengarang.

Newsletter: Dengan buletin kami memberitahu anda mengenai kami dan tawaran kami. Sekiranya anda ingin menerima buletin, kami memerlukan alamat e-mel yang sah dari anda serta maklumat yang membolehkan kami mengesahkan bahawa anda adalah pemilik alamat e-mel yang disediakan atau bahawa pemilik bersetuju untuk menerima buletin tersebut. Data lebih lanjut tidak dikumpulkan. Data ini hanya akan digunakan untuk mengirim buletin dan tidak akan disampaikan kepada pihak ketiga. Apabila anda mendaftar buletin, kami menyimpan alamat IP anda dan tarikh pendaftaran. Penyimpanan ini hanya berfungsi sebagai bukti sekiranya pihak ketiga menyalahgunakan alamat e-mel dan mendaftar untuk menerima buletin tanpa pengetahuan orang yang diberi kuasa.

Anda boleh membatalkan persetujuan anda untuk menyimpan data, alamat e-mel dan penggunaannya untuk menghantar buletin pada bila-bila masa. Pembatalan boleh dibuat melalui pautan di buletin itu sendiri, di kawasan profil anda atau dengan menghantar mesej ke pilihan hubungan di atas.

Penyatuan perkhidmatan dan kandungan dari pihak ketiga: Mungkin berlaku bahawa kandungan pihak ketiga, seperti video dari YouTube, peta dari Peta Google, suapan RSS atau grafik dari laman web lain, disatukan ke dalam tawaran dalam talian ini. Ini selalu mengandaikan bahawa penyedia kandungan ini (selanjutnya disebut sebagai "penyedia pihak ketiga") melihat alamat IP pengguna. Kerana tanpa alamat IP, anda tidak dapat mengirim kandungan ke penyemak imbas pengguna masing-masing. Oleh itu, alamat IP diperlukan untuk memaparkan kandungan ini. Kami berusaha hanya menggunakan kandungan yang penyedia masing-masing hanya menggunakan alamat IP untuk menyampaikan kandungan. Walau bagaimanapun, kami tidak mempunyai kawalan sama ada penyedia pihak ketiga menggunakan alamat IP, mis. B. simpan untuk tujuan statistik. Setahu kami, kami akan memberitahu pengguna mengenainya.

Cookies: Kuki adalah fail kecil yang memungkinkan untuk menyimpan maklumat khusus yang berkaitan dengan peranti pada peranti akses pengguna (PC, telefon pintar, dll.). Di satu pihak, mereka melayani laman web yang mesra pengguna dan dengan itu pengguna (mis. Penyimpanan data log masuk). Di sisi lain, mereka digunakan untuk merekam data statistik penggunaan laman web dan dapat menganalisisnya untuk meningkatkan penawaran. Pengguna boleh mempengaruhi penggunaan kuki. Sebilangan besar penyemak imbas mempunyai pilihan untuk menyekat atau sepenuhnya mencegah penyimpanan kuki. Walau bagaimanapun, harus diperhatikan bahawa penggunaan dan khususnya kemudahan penggunaan dibatasi tanpa kuki.

Anda boleh menyimpan banyak kuki iklan dalam talian dari syarikat melalui laman web AS http://www.aboutads.info/choices/ atau laman web EU http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices / mengurus.

Fungsi pendaftaran: Data yang dimasukkan semasa pendaftaran akan digunakan untuk tujuan menggunakan tawaran. Pengguna boleh dimaklumkan melalui e-mel mengenai maklumat yang berkaitan dengan tawaran atau pendaftaran, seperti perubahan pada skop tawaran atau keadaan teknikal. Data yang dikumpulkan dapat dilihat dari masker input semasa pendaftaran. Ini termasuk nama dan alamat e-mel, alamat IP. Pengguna secara sukarela dapat memberikan maklumat lebih lanjut seperti tempat tinggal dan umur di halaman profilnya.

Penggunaan pemalam sosial Facebook: Tawaran ini menggunakan pemalam sosial ("plugin") dari rangkaian sosial facebook.com, yang dikendalikan oleh Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Plugin dapat dikenali oleh salah satu logo Facebook (putih "f" pada jubin biru atau tanda "thumbs up") atau ditandakan dengan penambahan "Facebook Social Plugin". Senarai dan penampilan plugin sosial Facebook boleh dilihat di sini: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Sekiranya pengguna memanggil laman web tawaran ini yang mengandungi plugin seperti itu, penyemak imbasnya membuat hubungan langsung dengan pelayan Facebook. Kandungan plugin dihantar terus dari Facebook ke penyemak imbas anda, yang menggabungkannya ke dalam laman web. Oleh itu, penyedia tidak mempunyai pengaruh terhadap jumlah data yang dikumpulkan oleh Facebook dengan bantuan plugin ini dan oleh itu memberitahu pengguna mengikut tahap pengetahuannya:

Dengan mengintegrasikan pemalam, Facebook menerima maklumat bahawa pengguna telah mengakses halaman tawaran yang sesuai. Sekiranya pengguna log masuk ke Facebook, Facebook boleh memberikan lawatan ke akaun Facebook mereka. Apabila pengguna berinteraksi dengan pemalam, misalnya dengan menekan butang Suka atau membuat komen, maklumat yang berkaitan dihantar terus dari penyemak imbas anda ke Facebook dan disimpan di sana. Sekiranya pengguna bukan ahli Facebook, masih ada kemungkinan Facebook akan mengetahui alamat IP-nya dan menyimpannya. Menurut Facebook, hanya alamat IP tanpa nama yang disimpan di Jerman.

Tujuan dan ruang lingkup pengumpulan data serta pemprosesan dan penggunaan data lebih lanjut oleh Facebook serta hak dan pilihan pengaturan yang berkaitan untuk melindungi privasi pengguna dapat ditemukan dalam informasi perlindungan data Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/ .

Sekiranya pengguna adalah ahli Facebook dan tidak mahu Facebook mengumpulkan data tentangnya melalui tawaran ini dan memautkannya ke data ahli yang disimpan di Facebook, dia mesti log keluar dari Facebook sebelum melayari laman web.

Anda juga boleh menyekat pemalam sosial Facebook dengan tambahan untuk penyemak imbas anda, misalnya dengan "Penyekat Facebook".

Instagram: Kami mengekalkan kehadiran dalam talian dalam rangkaian sosial dan platform agar dapat berkomunikasi dengan pelanggan, pihak yang berminat dan pengguna yang aktif di sana dan untuk memberitahu mereka mengenai perkhidmatan kami.

Kami ingin menunjukkan bahawa data pengguna dapat diproses di luar Kesatuan Eropah. Ini boleh mengakibatkan risiko bagi pengguna kerana boleh menjadikannya lebih sukar untuk menegakkan hak pengguna, misalnya. Berkenaan dengan penyedia AS yang diperakui di bawah Perisai Privasi, kami ingin menunjukkan bahawa mereka berjanji untuk mematuhi standard perlindungan data EU.

Di samping itu, data pengguna biasanya diproses untuk tujuan penyelidikan pasaran dan iklan. Sebagai contoh, profil pengguna dapat dibuat dari tingkah laku pengguna dan kepentingan pengguna yang dihasilkan dari ini. Profil penggunaan pada gilirannya dapat digunakan, misalnya, untuk meletakkan iklan di dalam dan di luar platform yang mungkin sesuai dengan kepentingan pengguna. Untuk tujuan ini, kuki biasanya disimpan di komputer pengguna, di mana tingkah laku penggunaan dan kepentingan pengguna disimpan. Selanjutnya, data dapat disimpan dalam profil penggunaan tanpa mengira peranti yang digunakan oleh pengguna (terutamanya jika pengguna adalah anggota platform masing-masing dan log masuk ke dalamnya).

Pemprosesan data peribadi pengguna berlaku berdasarkan kepentingan sah kami dalam maklumat pengguna yang berkesan dan komunikasi dengan pengguna. Artikel 6 para 1 lit. f. GDPR. Sekiranya pengguna diminta oleh penyedia platform masing-masing untuk mendapatkan persetujuan terhadap pemprosesan data yang dijelaskan di atas, asas undang-undang untuk memproses adalah Artikel 6 Para. 1 lit. a., Artikel 7 GDPR.

Untuk penerangan terperinci mengenai pemprosesan masing-masing dan kemungkinan keberatan (penyisihan), kami merujuk kepada maklumat yang diberikan oleh penyedia yang dihubungkan di bawah.

Juga dalam hal permintaan maklumat dan penegasan hak pengguna, kami menunjukkan bahawa ini dapat ditegaskan dengan berkesan oleh penyedia. Hanya penyedia yang dapat mengakses data pengguna dan dapat mengambil langkah yang sesuai dan memberikan maklumat. Sekiranya anda masih memerlukan pertolongan, anda boleh menghubungi kami.

Instagram (Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA) - dasar privasi / penyisihan: http://instagram.com/about/legal/privacy/.

Butang +1 dari Google+: Tawaran ini menggunakan butang “+1” rangkaian sosial Google Plus, yang dikendalikan oleh Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerika Syarikat (“Google”). Butang dapat dikenali dengan simbol "+1" pada latar belakang putih atau berwarna.

Apabila pengguna memanggil laman web tawaran ini yang mengandungi butang seperti itu, penyemak imbas membuat hubungan langsung dengan pelayan Google. Kandungan butang "+1" dihantar terus dari Google ke penyemak imbasnya, yang menggabungkannya ke dalam laman web. oleh itu penyedia tidak mempunyai pengaruh terhadap jumlah data yang dikumpulkan oleh Google dengan butang. Menurut Google, tidak ada data peribadi yang dikumpulkan tanpa mengklik butang. Data tersebut, termasuk alamat IP, hanya dikumpulkan dan diproses dengan anggota yang masuk.

Tujuan dan ruang lingkup pengumpulan data serta pemrosesan dan penggunaan data lebih lanjut oleh Google serta hak dan pilihan tetapan yang berkaitan untuk melindungi privasi anda dapat ditemukan dalam informasi perlindungan data Google untuk butang "+1": http://www.google.com/ intl / de / + / policy / + 1button.html dan Soalan Lazim: http://www.google.com/intl/de/+1/button/.

Twitter: Tawaran ini menggunakan butang perkhidmatan Twitter. Butang ini ditawarkan oleh Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA. Mereka dapat dikenali dengan istilah seperti "Twitter" atau "Follow" yang digabungkan dengan burung biru yang bergaya. Dengan bantuan butang adalah mungkin untuk berkongsi catatan atau halaman tawaran ini di Twitter atau mengikuti penyedia di Twitter.

Apabila pengguna memanggil laman web di laman web ini yang mengandungi butang seperti itu, penyemak imbasnya membuat sambungan langsung ke pelayan Twitter. Kandungan butang Twitter dihantar terus dari Twitter ke penyemak imbas pengguna. Oleh itu, penyedia tidak mempunyai pengaruh terhadap jumlah data yang dikumpulkan oleh Twitter dengan bantuan plugin ini dan memberitahu pengguna mengikut tahap pengetahuannya. Selepas ini, hanya alamat IP pengguna dan URL laman web yang berkenaan dihantar ketika butang diakses, tetapi tidak digunakan untuk tujuan selain menampilkan butang.

Maklumat lebih lanjut boleh didapati dalam deklarasi perlindungan data Twitter di http://twitter.com/privacy

Google AdSense: Tawaran ini menggunakan Google AdSense. Sila rujuk google.de untuk maklumat lebih lanjut

Program gabungan Amazon: Marcel Richard adalah peserta dalam program rakan kongsi Amazon Europe S.à.rl dan rakan kongsi dalam program periklanan, yang dirancang untuk menyediakan media untuk laman web dengan mana kos iklan dapat diperoleh melalui penempatan iklan dan pautan ke amazon.de. Amazon menggunakan kuki untuk dapat mengesan asal pesanan. Antara lain, Amazon dapat menyedari bahawa anda telah mengklik pautan rakan kongsi di laman web ini. Maklumat lebih lanjut mengenai penggunaan data oleh Amazon boleh didapati dalam deklarasi perlindungan data syarikat: https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html/ref=footer_privacy?ie=UTF8&nodeId=3312401

Pembatalan, perubahan, pembetulan dan kemas kini: Pengguna berhak untuk meminta maklumat secara percuma mengenai data peribadi yang telah disimpan mengenai dirinya. Di samping itu, pengguna berhak untuk memperbaiki data yang tidak tepat, menyekat dan menghapus data peribadinya, asalkan tidak ada syarat penyimpanan undang-undang.

Sekarang baru: Setelah pesanan dibuat dan data pesanan tersedia, perbualan dengan pengarang anda dan salah seorang rakan kami akan dilakukan dengan tujuan untuk dapat memberikan anda kualiti yang sempurna. Perkhidmatan ini termasuk dalam harga setiap halaman secara percuma dari tahap kualiti sederhana.

Anda akan mendapat maklumat mengenai persetujuan termasuk pengukuran kejayaan, penggunaan penyedia perkhidmatan penghantaran MailChimp, Mailerlite, pembalakan pendaftaran dan hak pembatalan anda dalam perisytiharan perlindungan data kami.